5 superfoods mod ondt i halsen

Superfoods, der hjælper mod forkølelse og influenza

Der findes fødevarer, der indeholder infektionsbekæmpende næringsstoffer som C-vitamin, beta-glucaner og zink. Disse fødevarer fungerer endnu bedre, hvis de spises proaktivt før dine symptomer starter. Superfoods kan hjælpe dig med at beskytte dig mod forkølelse, ondt i halsen og influenza.

De 5 bedste superfoods er:

Blåbær

Blåbær er proppet med antioxidanter og er rige på kalium og C-vitamin, hvilket gør dem til en favorit blandt læger og ernæringseksperten. Prøv at spise blåbær, havregryn eller spis en god håndfuld som en snack.

 

Hvidløg

Hvidløg indeholder allicin, som kan være yderst gavnlig til forebyggelse af forkølelse. Allicin frigives hvidløget knuses. Tilføj derfor hvidløg til den mad du tilbereder, og undgå at spise et råt hvidløg, da lugten af hvidløg kan hænge ved i flere dage.

 

Paranødder

Udover at være super lækre, er paranødder også en af ​​de rigeste kilder til selen, der er en immunforstærker. Selen hjælper din krop med at beskytte dig mod infektion. Tilsæt paranødderne til mad, brug dem i en salat eller simpelthen som en snack. Andre fødevarer, der også indeholder selen omfatter persille, laks, grøntsager og kylling.

 

Hvedekim

Dette er en rig kilde til zink, som hjælper med at bekæmpe infektioner i vores kroppe. Drys hvedekim på din morgenmad og salater, eller brug i alt fra det i det varme køkken, lige fra gryderetter til kager.

 

Citrusfrugter, herunder appelsiner, citroner og grapefrugt

De velkendte citrusfrugter er ikke kun proppet med C-vitamin. De indeholder også en stor liste over andre vigtige næringsstoffer, der er nyttige i kampen mod ondt i halsen og forkølelser. Spis citrusfrugter dagligt- eller pres dem til en lækker frisk juice.

 

Hvis du alligevel er blevet ramt af en virus i halsen, kan du bekæmpe den med Strepsils sugetabletter.