Hvordan lindrer man hoste

Disse midler mod ondt i halsen kan hjælpe dig igennem dagen

Du fleste kan nikke genkende til situationen, hvor du kan mærke at det kildrer og kradser lidt i halsen. I denne artikel får du et par råd til, hvad du skal undgå i hverdagen, for ikke at forværre din dårlige hals.

Kig på dit miljø…

I hverdagen bliver vi ofte udsat for flere miljøskift. Her er røg, udstødningsluft og store temperaturskift især store syndere når det kommer til at forværre en i forvejen tør og irriteret hals. Undgå derfor at udsætte dig selv for disse ting mere end højst nødvendigt.

Få rigeligt med væske

Når du drikker et sted mellem 1,5-2 liter vand om dagen, sørger du for at din krop har nok væske til alle kropsfunktioner. Samtidig vil din tørre hals få godt med fugtighed, og det vil mærke som lindrende. Varme drikke som urtete er især et godt middel til at berolige en irriteret og grov hals, men teen skal dog ikke være for varm, da det kan forværre irritationen i halsen.

 

Før du skal sove

Du kan med fordel tage et varmt brusebad til at fugte dine slimhinder og få løsnet slim og snot i bihulerne. Du kan også have en luftfugter i dit soveværelse til at sørge for at luften ikke bliver for tør. Husk dog at have en god hygiejne og få den renset samt desinficeret, så der ikke dannes bakterier i den. Du kan også tage Strepsils sugetabletter efter aftensmaden, så du beroliger din hals før du skal sove. [1]

Slap godt af

Et af de bedste midler mod ondt i halsen er nok i sidste ende, at du får sovet godt igennem. Søvn hjælper nemlig dit krop og sind med bl.a. stress, samt forbedrer dit humør og styrker dit immunsystem. De hvide blodlegemer er utroligt vigtige for at kunne bekæmpe vira og bakterier i kroppen, hvis du ikke får nok søvn, kan du reducere produktionen af de hvide blodlegemer [2]. En rolig og afslappet søvn er altså meget vigtig når du skal bekæmpe ondt i halsen.

Brug Strefzap halsspray

Har du smerter i halsen, kan det virke helt umuligt at falde i søvn. Et godt middel mod sådanne smerter er at anvende en halsspray som Strefzap. Den virker smertestillende i op til 6 timer og giver en hurtig lindring mod ondt i halsen. Så det er et godt middel at have på sengebordet, til når du har ondt i halsen.

 

Med de rette midler i hverdagen, og godt med søvn og hvile, kan du altså forhindre at ondt i halsen ødelægger din hverdag.

 

Husk dig at søge læge, hvis dine symptomer ikke forsvinder efter en uges tid, hvor du har behandlet dem.

 

 

[1] http://www.webmd.com/cold-and-flu/ss/slideshow-colds-nighttime.

 

[2] http://www.dailymail.co.uk/health/article-90598/What-happens-body-youre-asleep.html