Klæd dig på til vinter med lag-på-lag effekten

Undgå ondt i halsen med lag-på-lag effekten

Hvordan klæder du dig på til vinteren, uden at det ligner du har fået lidt ekstra på sidebenene?

En af de bedste måder til at holde varmen på om vinteren er ved at have mange lag tøj på, specielt i forkølelses- og influenzasæsonen. Det betyder dog ikke, at du skal ligne én, der har taget op par ekstra kilo på. Her får du nogle sikre råd til, hvordan du holder kulden ude- og ser godt ud imens!

 

Hold din hals tildækket

Ét af de områder på vores krop, der er allermest udsat for infektioner er din hals. Det er derfor vigtigt at du holder den varm og tildækket- her kan du bruge et tørklæde eller en klassisk rullekrave med en blazer udover. Det er et klassisk og stilsikkert outfit, der holder kulden ude.

 

Forstå de forskellige stoffer

De stoffer vi vælger at tildække os med, kan ”make or break” vores helbred i influenzasæsonen. Ét af de stoffer, der er kendt for at være god til at holde på varmen er uld. Dette skyldes at de små luftrum, der befinder sig i de mange hundrede fibre i ulden bliver opvarmet af din krop, og derfor holder uld bedre på varmen.

 

Vælg dine tøjlag med omhu

Ligeså meget som lag-på-lag kan være vores fjende, så kan det også være vores ven. Det handler bare om, at vi vælger hvilket område de skal markere på os. Det kan anbefales, at man tager tykke sokker og har store vanter, samt en hue til at dække de områder på vores krop, hvor varmen går hurtigst tabt.

 

Guide til lag-på-lag effekten

For at lave en god lag-på-lag effekt, skal du starte med at have noget kropsnært på som f.eks. en undertrøje. Ud over den kan du tage en eller flere t-shirts på (alt afhængigt af temperaturen udenfor) og en sweater eller pull-over. Når kuldegraderne for alvor sætter ind, så er det en god idé at grave skijakken frem for gemmerne.

 

Selvom du er god til at få klædt dig ordentligt på i vintermånederne, så kan du ikke altid undgå at blive smittet med en forkølelse. Når du først er blevet forkølet, kan du lindre og behandle dine symptomer med Strepsils sugetabletter om dagen, og en Strefzap halsspray før du skal sove.