Ondt i halsen på kontoret

Ondt i halsen på kontoret

Der er ingen mennesker, der kan lidt at have ondt i halsen, slet ikke når de er på arbejde. Derfor er det også oftest bedst at opdage det i tide, så man kan få givet sin hals masser af hvile og væske, uden at skulle til lægen.

Nogle gange kan man bare ikke tage fri, hvis man ikke er ”rigtigt” syg, så derfor kommer der her et par råd, der kan hjælpe dig med at lindre ubehag og smerter forbundet med ondt i halsen.


Husk at få væske nok

Hav en flaske vand stående på dit skrivebord, hvis dine smerter i halsen er et tidligt tegn på en forkølelse eller influenza, så er det vigtigt at du forbliver hydreret, så du hjælper dit immunforsvar med at bekæmpe sygdommen. Selvom det kan være fristende at drikke helt koldt vand, så er det bedst at drikke vand, der har stuetemperatur. [1]

Lad være med at gå ud og drikke alkohol. Selvom det er fristende at drikke en øl eller et glas vin efter en stressende arbejdsdag, så er det bedst at holde dig fra alkohol, da alkohol er mildt vanddrivende og derfor kan forårsage væsketab i kroppen. [2]


Hele dagen på kontoret

Er du en af dem, der godt kan lide at snacke på kontoret? Så er der visse typer snacks og mad, der kan hjælpe dig med din irriterede hals, og der er andre der kan gøre din hals meget værre.

Det er en god idé at have noget hårdt slik eller sugetabletter ved hånden [3], - det kan nemlig hjælpe dig med at producere spyt, og spyt er med til at smøre din hals og lindre ubehaget ved irritationen. Strepsils cool sugetabletter er rigtigt gode at have ved hånden i løbet af dagen, da de indeholde aktive stoffer beregnet til at lindre halssmerter.

Lad være med at spise ”hård mad” som nødder, der er grove i konsistensen. De kan nemlig ridse din hals- og derved forværre din irritation i halsen. Spis i stedet for cremede supper, drik en god smoothie eller lav en lækker omgang kartoffelmos.