Hvad hjælper mod ondt i halsen? SØVN!

Søvn er et effektivt middel mod ondt i halsen

Holder din ømme hals dig vågen om natten? Du er ikke alene, og det er især irriterende at vågne op om natten, eller om morgenen, med en øm og irriteret hals. I denne artikel vil forsøge at besvare, hvorfor ondt i halsen kan værre om morgenen og om natten end om dagen.

Hvorfor bliver man mere øm i halsen om natten?

I løbet af dagen synker vi automatisk meget mere end, hvad vi gør om natten. Dette gør at slim, der kommer fra næsen bliver ”drænet” bedre. Vi pudser også mere næsen i løbet af dagen, og det blandt andet denne udtømning, der gør at vores hals ikke føles så slem. Det er naturligvis sværere at dræne sine kanaler om natten, hvilket vil skabe en ophobning af slim i luftvejene.

Når slim sætter sig fast i luftvejene, bliver det ganske enkelt lettere at trække vejret gennem munden, hvilket gør ondt i halsen værre. Når du trækker vejret gennem munden, tørrer din mund ud- og din hals bliver irriteret. [2]

 

Hvorfor er søvn så vigtigt?

En god, rolig og afslappet nat er med til at underbygge og opbygge kroppens immunforsvar [3]. Dårlige søvnmønstre kan derimod gøre, at du bliver mere modtagelig over for virusinfektioner. Der er derfor mange undersøgelser, der peger på at det er vigtigt med en god søvn, især i tilfælde af at du er blevet syg. Forskningen viser også at mennesker, der lider af søvnløshed er 4,5 gange mere syge end mennesker, der i gennemsnit sover 7 timer om natten.

Derfor er det vigtigt, at du sørger for at du får en rolig og afslappet søvn! [4].

 

Når du er syg er det vigtigt at du får givet din krop næringsstoffer, væske og vitaminer nok. Det er essentielle byggesten, for at få dit immunforsvar i balance igen. Det er først når din krop har fået det den har brug for, at den begynder at helbrede sig selv.


Har du problemer med at sove om natten på grund af din ømme hals?

Så kommer der her et par gode råd du kan bruge. Før du går i seng, kan du bruge vores mundspray Strefzap der virker smertestillende og antiinflammatorisk. Sprøjten er super nem at anvende, og giver en umiddelbar effekt.

Udover medicin, er der også nogle gamle husmorråd du kan prøve af.

  • Gurgle med saltvand

  • Tag et tyrkisk bad

  • Drik rigeligt med væske

  • Sov med hovedet højere end du plejer

Hvis symptomerne vedvarer eller forværres, skal du kontakte din læge.

 

[1] http://www.nytimes.com/health/guides/symptoms/sore-throat/overview.html.

 

[2] http://home.bt.com/lifestyle/health/sleep/bad-cough-keeping-you-awake-at-night-ten-ways-to-curb-it-11364016924472

 

[3] http://www.huffingtonpost.com/2014/04/24/sleep-sick_n_5193328.html

 

[4] http://www.nbcnews.com/health/health-news/sleep-fights-colds-study-finds-n419141.