Synkebesvær - hvad kan du gøre

Synkebesvær - hvad kan jeg gøre?

Synkebesvær og de første tegn på ondt i halsen.

Mange af os har en travl hverdag- der er altid noget at gøre og tage sig til. Hvis du samtidig mærker de første symptomer på ondt i halsen som synkebesvær, så kan hverdagen blive sværere end normalt. Derfor er en god ting at vide, at du kan gøre meget ved at gribe hurtigt ind over for en eventuel kommende halsbetændelse- så dit ubehag ikke bliver værre.

Hvad er de første tegn på ondt i halsen?

Ondt i halsen starter ofte med at du mærker din hals er irriteret og at din hals kradser. Det vil blive hårdere for dig at synke- og det kan endda opleves smertefuldt.

Der er andre symptomer forbundet med ondt i halsen, f.eks. vil din hals føles mere tør, og du kan have hævede mandler og din stemme er hæs. Det anbefales derfor, at du allerede handler, når du kan mærke de første tegn på ondt i halsen- som synkebesvær. På den måde er du allerede i gang med at forhindre dine symptomer forværres.

 

Hvordan mærker man de synlige symptomer på ondt i halsen?

Synkebesvær og ondt i halsen vil oftest føles som om du har noget, der sidder fast i halsen. Synkebesvær kan også medføre en ændring i din stemme, så du for eksempel lyder mere hæs end hvad du plejer.

Disse symptomer i halsen forårsager ikke nødvendigvis en alvorlig tilstand. Hvis du lider af synkebesvær, kan dette skyldes en række årsager, herunder:

  • Laryngitis (betændelse i strubehovedet)

  • Tonsillitis (Halsbetændelse)

  • Irriteret hals


Udover disse kan allergier og rygning også være årsag til at du føler synkebesvær.

Hvis dine symptomer ikke forbedres indenfor 3 dage, så skal du søge læge. Synkebesvær der forløber over længere tid, kan være tegn på mere alvorlig sygdom.

 

Forebyg at synkebesvær bliver værre

Hvis du følger de almindelige anbefalinger for, hvad man skal gøre når man er forkølet- så kommer du langt. Det handler om at du sørger for at få nok hvile og søvn, og at du holder kroppen i ro. Derudover skal du skåne stemmen, og sørge for at få nok med væske. Væske er med til at lindre ubehaget, og det ridser ikke i halsen som noget mad kan gøre. Brug evt. sugetabletter her, til at fremme spytproduktionen, så du hele tiden kan holde halsen fugtet [2].

 

 

 

Sådan kommer du af med dit synkebesvær

Der er en masse simple ting du kan gøre derhjemme, for at blive kvit med dit synkebesvær. Her skal det nævnes at især varm the med honning er godt for din ømme hals, varmen vil berolige og lindre, og honningen kan gå ind og afhjælpe inflammation.

Du kan også med fordel bruge en halsspray som Strefzap. Dette er et håndkøbslægemiddel der er særligt velegnet til brug før du skal sove.