Få hjælp til at lindre ondt i halsen hos dit barn

Sådan hjælper du dit barn med ondt i halsen

Dit barn kan nøjagtigt ligesom dig også få ridser i halsen, ubehag ved at synke eller influenzalignende symptomer som løbende næse eller en let forhøjet temperatur.

Her får du et par gode råd til, hvad du skal gøre for at behandle og lindre symptomerne, hvis dit barn har ondt i halsen.

 

Årsager til ondt i halsen hos børn

Der kan findes mange mulige årsager til, hvorfor dit barn går rundt med ondt i halsen- oftest skyldes det dog en virus. Ifølge statistikker er 70 % af årsagen til ondt i halsen hos børn mellem 5 og 16 år, at de er blevet smittet med en virus. Børns svagere immunforsvar gør, at de ikke er ligeså modstandsdygtige og har en højere hyppighed af virusinfektioner sammenlignet med voksne. [1]

I gennemsnit får børn ondt i halsen ca. 5 gange om året. Det er dobbelt så ofte som voksne [2]. Ud over det svagere immunforsvar, så er børn også mere i kontakt med steder, hvor de kan blive smittet med en virus som f.eks. på legepladser eller i institutioner.


Sådan kan du hjælpe dit barn, når det har ondt i halsen

Du kan trøste dig selv (og dit barn med) at de vil have det meget bedre efter en uge [3]. Det er dog vigtigt, at man sørger for at gøre noget for at få genoprettet kroppens balance. I starten skal barnet sove rigtigt godt, og også lidt mere end normalt for, at kroppen kan samle tilstrækkelig med styrke til at kunne helbrede sig selv. En øm hals kan dog holde dit barn vågen om natten, så det kan være en god idé at give dit barn lidt medicin, der lindrer smerter og beroliger halsen.

Drik gerne koldt vand, det beroliger den irriterede hals og sørger for, at svælget er fugtigt. Det kan være smertefuldt for barnet at synke, men det er vigtigt at holde munden fugtig og få vedligeholdt væskebalancen. Manglende væskeindtag fører til yderligere problemer som dehydrering.

 

Leder du efter et produkt der kan lindre dit barns halssmerter?

Et godt middel til at lindre dit barns ømme hals er halspastiller eller sugetabletter. Strepsils har sugetabletter med jordbærsmag, der selvom de smager sødt, ikke indeholder sukker. Så du skal ikke være nervøs for dine børns tænder.


[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2231494/

[2] Tamparo, Carol (2011). Femte udgave: Sygdomme i menneskekroppen. Philadelphia, PA: F.A. Davis Company. s. 356.

[3] http://www.whenshouldiworry.com/resources/Booklet_England.pdf